ПМЖ в Антібі

saint-paul-de-v_1300036698

Ті, хто бажає придбати нерухомість або інвестувати свої кошти в місті Антіб, повинні оформити документи для офіційного перебування у Франції. Можна зробити це через придбання туристичної путівки за допомогою туристичної фірми. При наявності путівки спрощується процес реєстрації документів.

Відвідав місто, можна замислитись про придбання нерухомості, а також про те, щоб зняти або орендувати квартиру в Антібі. Всі ці питання можна вирішити на місці. Але обов’язково потрібна консультація з юристом, бо володіння нерухомістю не є гарантією на отримання посвідки на постійне проживання (ППП). Для її отримання необхідно відкрити бізнес або поїхати по робочому контракту. Заохочується вкладення інвестицій у розвиток регіону.

По робочому контракту поїхати доволі важко, тому що перевага надається високоякісним фахівцям європейського рівня. Це можуть бути наукові працівники, майстри у сферах нанотехнологій, сучасних комп’ютерів, програмування. Обов’язкова умова — знання французької мови. У сфері туризму працевлаштуватись також достатньо важко.

Для оформлення посвідчення на постійне проживання треба зібрати велику кількість документів та надати їх французькому послу. Отримання візи із тривалим терміном — процес доволі довгий та копіткий. Якщо документів недостатньо, анкета заповнена з порушенням норми, у співробітників консульства з’явились певні сумніви стосовно законності ваших планів або ви внесені у реєстр боржників, екстремістів, мали проблеми із законом, то в отриманні візи буде відмовлено. У такому випадку причина не повідомляється.

Декілька відсотків з тих мешканців СНД, хто подає документи хоча б на Шенгенську візу, отримують відмову. Аргументи про велику любов до Франції, до її незабутньої кухні, що, начебто, стало причиною для бажання ПМЖ у Франції, не будуть взяті до уваги. Потрібен реальний та вагомий аргумент, обґрунтування того, що ви дійсно гідні жити у Франції.

Крім оформлення документів, існує ще низка вимог, котрі обов’язкові для отримання ППП

  • Певна кількість коштів на банківських рахунках.

  • Ймовірне місце помешкання на території Французької республіки.

  • Медична страховка, яка оформлена у Франції, із правом лікування вас та ваших рідних.

Нюансів доволі багато, тому потрібна консультація фахівців, які допоможуть здійснити вашу заповітну мрію про переїзд до Франції на постійне помешкання. Заявка про статус біженця, якою раніше користувались представники країн СНД, щоб позбутись тривалих бюрократичних процесів, або не маючи в наявності грошей, для помешкання у такій дорогій країні, зараз також не діє. Практично всіх депортують на історичну батьківщину після перебування у таборах біженців, при цьому далеко не у кращих умовах.

Тимчасовий вид на мешкання

  • Тимчасовий вид на мешкання видається на період до одного року студентам, які отримують освіту в навчальних закладах Франції, вченим, які приїздять за запрошеннями, тимчасовим робітникам, подружжям громадян Франції.

  • Тривалістю у три роки видається тимчасовий вид на мешкання особам, відомим у певних сферах, які володіють унікальними знаннями або вмінням. Вони працюють лише за своїм фахом, на користь розвитку регіону Франції.

  • Також видається тимчасовий вид на мешкання на період лікування або догляду за хворим, якщо до того, як стан здоров’я погіршився, особа понад рік мешкала у Франції. Пацієнт отримує необхідне лікування та повертається на батьківщину. У випадку важкого стану або відсутності на батьківщині пацієнта такого лікування термін виду на мешкання збільшується до покращення самопочуття.

  • Батькам хворих неповнолітніх дітей, котрі захворіли у Франції та потребують догляд і лікування, також видається тимчасовий вид на мешкання терміном від трьох до шести місяців, в залежності від тривалості лікування. Отримує цей вид на мешкання лише один з батьків, який доглядає за хворою дитиною.

  • Для студентів-іноземців видається тимчасовий вид на мешкання після подання документів, які посвідчують факт навчання в одному з навчальних закладів у Франції, підтверджене у Префектурі місця мешкання, документи, котрі підтверджують наявність грошей, медичну страховку.

Медична страховка, яка може покрити витрати на випадок лікування у Франції, повинна бути не менш, ніж на 30 тисяч євро. Це обов’язкова умова для отримання візи, яка надасть можливість в’їхати на територію республіки.